navigate_before
navigate_next
arrow_back

Ràdio Anglo Explorador del Espacio 27-J

Projecte de conservació - restauració de mobles: ràdio Anglo Explorador del Espacio 27-J
  • Fabricada a Espanya l'any 1952/1953, aquesta ràdio té la peculiaritat de tenir el dial a l'esquerra. En aquest projecte, s'ha realitzat una restauració decorativa
    a petició de la clienta, preservant l'estètica original de la peça.

Procés de restauració

  1. Neteja inicial: La primera intervenció ha estat una neteja de la pols amb paletina i aspirador per la part interior i exterior de la ràdio. Posteriorment, s’ha netejat amb aigua destil·lada i sabó neutre, i s’han eliminat els esquitxos de pintura amb bisturí.
  2. Neteja dels botons: Els botons s’han extret i netejat amb aigua i sabó neutre utilitzant un raspall petit per assegurar una neteja profunda.
  3. Neteja del vernís: Després de realitzar una cata de neteja, s’ha netejat el vernís amb alcohol per eliminar qualsevol residu sense danyar la superfície.
  4. Desinfecció dels xilòfags: S’ha realitzat una desinfecció per injecció i impregnació amb una base de permetrina i un dissolvent orgànic. Posteriorment, s’ha tancat la ràdio amb film durant una setmana i s’ha repetit el tractament per assegurar l’eliminació completa dels xilòfags.
  5. Reconstrucció de petites pèrdues: S’han omplert les petites pèrdues i els forats de corc amb estuc a l’aigua, seguit per un polit amb paper de vidre de gra 240 per suavitzar la superfície.
  6. Retoc cromàtic: El retoc cromàtic s’ha realitzat amb tint de noguera i pintura verda a l’aigua per restaurar l’aspecte original de la ràdio.
  7. Acabat final: Finalment, s’ha aplicat goma laca per protegir la fusta i donar un acabat brillant i durador.

Resultat final

El resultat final és una ràdio Anglo Explorador del Espacio 27-J que ha recuperat la seva bellesa original a través d’una restauració decorativa minuciosa. Aquest projecte destaca la importància de la conservació – restauració de mobles per preservar peces històriques i culturals.

Obre el xat
💬 Necessites ajuda?
Hola
Explica'm, què necessites?