navigate_before
navigate_next
arrow_back

Banc d’església

Projecte de conservació - restauració de mobles: banc d'església
  • Els bancs d'església sovint portaven gravat el nom de la família donant o amb dret a seure-hi, reflectint tant l'estatus social com el compromís religiós de les famílies implicades.
    Aquest banc en particular portava el nom de la família Ordis i Pifarrer de l'Església de Crespià, descobert durant la restauració.

Procés de restauració

  1. Intervenció estructural: La primera intervenció ha estat reparar l’estructura del banc, que presentava danys importants a causa de la falta d’un travesser i altres parts que havien estat mal restaurades anteriorment.
  2. Neteja inicial: Hem realitzat una neteja amb decapant i dissolvent orgànic per eliminar capes de pintura i brutícia acumulades.
  3. Desinfecció: La desinfecció s’ha dut a terme per injecció i impregnació, repetint el procés un parell de vegades per assegurar la completa eliminació dels xilòfags.
  4. Consolidació de la fusta: La fusta deteriorada pel corc s’ha consolidat amb Paraloid B-72 diluït amb acetona, reforçant la seva integritat estructural.
  5. Reparació de fissures i forats: S’han omplert les fissures i forats amb massilla a l’aigua i Balsite, reconstruint les parts danyades.
  6. Retoc de gravats: S’ha restaurat el gravat del nom de la família Ordis i Pifarrer, assegurant que el banc conservi la seva autenticitat històrica.
  7. Acabat final: S’han aplicat un parell de capes de goma-laca i cera per protegir la fusta i donar-li un acabat lluminós i durador.

Resultat final

El resultat final és un banc d’església restaurat amb cura que manté la seva integritat estructural i valor històric. Aquest projecte demostra la importància de la conservació – restauració de mobles per preservar el patrimoni cultural i religiós.

Obre el xat
💬 Necessites ajuda?
Hola
Explica'm, què necessites?