Ara que iniciem un nou curs escolar, crec força interessant recordar uns punts importants que s’han de tenir en un taller de restauració.

Normalment sempre s’ha de fer neteja del taller abans d’iniciar un nou curs per poder tenir un bon ambient, s’ha de fer neteja un cop l’any, per mi és a l’inici del curs escolar, per un altre pot ser en iniciar l’any.

Tot i que les dimensions poden representar un avantatge, no cal que el taller sigui gran. Un garatge resulta suficient per a una persona sola i si no que m’ho diguin a mi que el meu primer taller va ser el garatge de casa de la meva mare a Premià de Mar, oi mama. 😉

En un taller ha d’haver-hi espai per a un banc i un moble per moure sense impediments al voltant del lloc on vols fer la restauració o el reciclatge del teu moble.

Un taller ben organitzat ha de ser un lloc agradable on treballar, igual que la teva casa ha de ser un lloc on tu et trobes a gust.

Llevat que el garatge sigui molt gran millor no guardar al taller cap moble o quantitat de fusta a part d’uns quants retalls, ja que d’altra manera l’espai de treball s’anirà reduint. Us puc dir que això acostuma a passar força perquè sempre arrepleguen mobles que ens donen o del contenidor, sí, sí, jo també arreplego coses. 😣

La clau d’un bon de treball de restauració de mobles és la llum que entra per la finestra, complementada d’una bona il·luminació a base de tubs de neó. Entre altres coses per poder veure bé les restauracions que realitzes.

Una calefacció de suau també és molt important. Les cues i vernissos no s’assecaran sense una temperatura adequada. En grans tallers convé disposar d’una estufa en la qual es pugui cremar encenall i retalls de fusta. Els tallers petits poden escalfar adequadament amb calefactors elèctrics. Les substàncies inflamables com dissolvents, vernissos, etc. han d’estar fora de la zona de treball on no hi hagi perill d’incendi.

Les eines que utilitzen normalment s’han de col·locar a mà i de manera que sigui fàcilment visibles i les eines que utilitzen rarament poden guardar-se en una arca sota el banc de treball. Les eines elèctriques manuals com trepants, serres, polidores, etc han de mantenir-se separades de les eines manuals en un prestatge proper al banc.

Espero que aquests consells els tinguis en compte abans de tenir un taller o si ja el tens, que et serveixi també.