Milk Paint

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=»182″ img_size=»full» alignment=»center»][vc_column_text]La Milk Paint és una pintura antiga que conté només cinc ingredients simples – proteïna de la llet (caseïna), pedra calcària, argila, guix i pigments sintètics naturals i no tòxics..

Que és i com actua

És adequat tant per a aplicacions interiors i exteriors i és naturalment resistent a la floridura. pintura llet proporciona un revestiment totalment transpirable i és ideal per al pintat de fusta, guix, panells de guix i una varietat d’altres superfícies. És el medi ambient, no tòxic i no conté compostos orgànics volàtils.

Quan s’aplica en una superfície porosa s’absorbeix com un tint. Preserva el medi ambient, ja que està lliure de VOC.

Un quart de pintura (equivalent a un litre preparat) cobreix aproximadament per a un gran armari o bé un aparador i dues tauletes, per exemple.

Per utilitzar-lo en qualsevol altra superfície no porosa s’utilitza l’agent adherent (bonding agent) podent pintar, metall, vidre, superfícies lacades, ceràmica.

Si pintem sobre superfícies amb vernissos vells, preacabadas o ja pintades i no fem servir l’agent, la pintura actua craquejant-se i fins i tot amb efecte «descascarillando» el que ens dóna un aspecte envellit.

Els acabat que aconseguim són únics i podem utilitzar-la tant com a tint o com una pintura a l’ús, tot depèn simplement de la quantitat d’aigua que se li afegeix.

Els colors poden barrejar-se entre si per fer tons personalitzats amb aquesta eina.

http://www.thepurplepaintedlady.com/milk-paint-mixer/

La pintura seca bastant ràpid entre 30 i 40 minuts. Pots aplicar capes de tants colors diferents com vulguis fins aconseguir l’aspecte desitjat.

Finalment, donada la porositat de la pintura pels seus components, sempre ha de portar un acabat de protecció, ja sigui cera, vernís o oli.

Sempre es recomana fer una prova de color sobre la peça abans de pintar, per assegurar-nos que correspon a la idea de color que tenim.

Característiques:

  • Ve en pols i es barreja amb aigua.
  • Té pigments naturals i es pot aconseguir pràcticament qualsevol color
  • Molt porosa i absorbent.
  • Molt fàcil d’aconseguir acabats desgastats, envellits i clivellats.
  • Si la fem servir en fustes poroses o a manera de tint, és difícil de netejar perquè en ser una pintura molt fluïda, penetra fins a les capes interiors de la fusta, per la qual cosa té gran longevitat.

Composició:

Argila, pedra calcària, guix, caseïna (que actua com a aglutinant), òxid de ferro i pigments. Tot productes de la terra. 

Conservació un cop barrejada:

Aquesta pintura mentre que estigui en pols té una durada indefinida però un cop barrejada, al no portar conservants químics, pot durar fins a una setmana a la nevera, es crearà una capa per sobre de pintura.

Vols saber més sobre com actua la Milk Paint?

Si fas un taller amb mi, t’ajudaré a treure partit a tots els mobles que ja tens a casa teva i no t’agraden. 

¿Ho fem juntes? https://restauracio.cat/contacte/

CARTA DE COLORS[/vc_column_text][vc_single_image image=»155″ img_size=»full» alignment=»center»][/vc_column][/vc_row]