Actualment hi ha molts tipus de pintures i espero ajudar-te a decidir quina és la més apropiada segons el que vulguis fer.

Al mercat hi trobem quatre poder hi ha alguna més, però aquestes són les més comunes.

ESMALT Aquesta és la més resistent. L’has d’utilitzar quan vols un acabat similar al lacat. Necessita una base de segelladora, si la vols posar a sobre d’un moble que ja està pintat o té vernís.

EGSSHELL És una germana de la Chalk Paint amb diferències. Té un acabat setinat (com la closca d’un ou) i porta vernís incorporat, el que la fa més resistent i que no necessita cap acabat. Tampoc necessita cap base abans d’aplicar. A la contra no pots aconseguir un desgastat igual que la Chalk Paint.

CHALK PAINT Si no necessites que tingui molta resistència, aquesta és una de les pintures que et pot anar molt bé per pintar perquè no necessita cap base i pots fer un acabat envellit, decapat. Aplica sempre una capa de vernís o cera al moble per protegir-lo.

MILK PAINT Una de la diferència d’aquesta pintura és que la venen amb pols i com tot té avantatges i inconvenients. L’avantatge és que mai set pot assecar perquè està en pols. El desavantatge és que necessita una preparació prèvia. Personalment és la millor si vols fer un moble molt afrancesat. No té tanta adherència com les Chalk Paint però aconsegueixes uns desgastats, espellofats i craquejats, que no pots fer amb cap altra pintura, repeteixo cap. Aplica sempre una capa de vernís o cera al moble per protegir-lo.

Ara ja ho tens clar?