A partir del segle XIX es creen els mobles d’oficina com escriptoris, taules de reunions, llibreries, armaris per dipositar papers i documents, classificadors amb portes corredisses, persianes, en general creats per tenir un ambient uniforme.


La solució més fàcil és la de recuperar el seu lloc original. Si has de posar un estudi o una tenda que necessita una superfície de treball podries rescatar un escriptori per col·locar sobre el teu portàtil però si vols fer-lo servir per a un ús personal, pots trobar un lloc més original.
És fàcil col·locar un escriptori en un racó del teu menjador on pots guardar, per exemple, la comptabilitat familiar.També pots col·locar una taula de reunions en un menjador o a l’inrevés una taula de menjador de grans dimensions que actualment no hi cap al teu habitatge modern pel seu espai reduït, la podem col·locar a un despatx.


Un armari pot seguir fent la funció de contenidor de llibres però també el podem fer servir per guardar roba de llar, tovalloles, etc.

Els mobles que normalment més agraden per la serva particularitat de la seva forma són, tachan tachan, els classificadors de persiana. Per molta gent resulta difícil per la seva forma trobar en l’actualitat un lloc i que tingui una funció però pot ser molt divertit pensar en llocs on poder recuperar-los.


Dintre de la nostra llar hi ha altres funcions com el bany per les tovalloles, en la cuina per les estovalles i draps o fins i tot com despensa per la pasta i conserva, en l’habitació per la roba interior, jersei.


Depèn del gust de cada persona i moooolt important del seu estat de conservació del moble. Podrem revestir els calaixos amb paper o tela si ens interessa.


Finalment existeix un espai a dintre de casa nostra una mica més difícil de decorar, el rebedor, condicionat molts cops per la seva dimensió reduïda i per la poca vida que fem. Hi ha persones que tan sols l’utilitza per deixar les claus de casa, correu, és a dir factures 🙁 i molts cops també per col·locar el telèfon fix.

Jo tinc un arxivador de persiana al menjador per guardar tota la paperassa i li tinc molta estima, va ser un dels primers mobles que vaig restaurar amb la meva sòcia, en aquells moments. Cada una ens vàrem quedar un, ella encara també el conserva. Ha anat traslladant-se de lloc en lloc, segons he anat fent mudances, de Vila-rrobau (veïnat de Ventalló) el vaig col·locar a l’habitació, a l’Escala a l’entrada de casa, a Girona carrer Minali el tenia al menjador i actualment a Girona plaça General Marvà també al menjador.